Wereld winkel Emmeloord

 

Rijst met vegetarische groene currysaus
 

 

Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
1 pak Pandan Rijst*
1 zak paprikamix (3 stuks)
3 el Olijfolie extra vierge*
1 zakje Groene Curry Kruidenpasta*
1/2 blik Ananas op sap*
4 el Pindakaas*
1 zakje rauwe Cashewnoten*
 
 
 
 
 

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

 

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de curry toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de reepjes paprika toe en roerbak deze kort. Blus de curry af met een deel van het ananassap. Voeg de pindakaas en in stukjes gesneden ananas toe en meng alles goed door elkaar. Laat ca. 8 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Serveer met de rijst en garneer met cashewnot
  
 

Noedelsoep met soy ginger kip
 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
 
2 maïskolven, schoongemaakt
1 wortel, in dunne reepjes
100 g peultjes, afgehaald
2 tabletten kippenbouillon
200 g kipfilet, in repen
1 flesje Soy Ginger*
scheutje plantaardige olie
zout
1-2 tl Piri piri olie (alternatief: sambal en olie)
2 bosui, in stukken
1 pak Tibetaanse Noedels*

 
Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe. Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar. Neem maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken. Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep. Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten. Verhit ondertussen een grillpan. Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout. Grill de repen rondom bruin en neem van de grill. Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort. Grill vervolgens de bosui. Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de soep op smaak met piri piri olie en eventueel nog wat zout. Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover. Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel.

 
Vegetarische rode curry met pompoen
 
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
 
2 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
1 pompoen van ca. 1 kg, ca. 800 g schoongemaakt en in blokjes
1 citroen, de helft geperst en de helft in partjes
250 ml water
300 g Pandan rijst*
300-400 ml Bulgaarse yoghurt
1 zakje Cashewnoten*, grof gehakt en geroosterd
15 g verse koriander, fijngehakt
 
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Voeg de ui toe en fruit deze kort. Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen. Voeg daarna de pompoenblokjes, het sap van de halve citroen en het water toe. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan. Zet het vuur van de pompoencurry uit en voeg de yoghurt toe. Serveer de curry bij de gekookte rijst en garneer met de partjes citroen, de geroosterde cashewnoten en de koriander.
 
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-producten
 
 

Hazelnootbrownies
 

 

Voor 1 brownie (ca. 16 blokjes)
NAGERECHT

100 gram blanke hazelnoten
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 gram Fair Trade Original Rietsuiker
snuf zout
200 gram Fair Trade Original Chocolade(reep) puur
200 gram boter
4 eieren M
Fair Trade Original Hazelnootpasta
Fair Trade Original Hagelslag puur

Verwarm de oven voor op 150°C hete lucht. Vet een rechthoekige vorm van ca. 18 bij 20 cm in.

Maal boven een kom de hazelnoten fijn, gebruik een amandelmolen.
Meng de gemalen hazelnoten met bloem, bakpoeder, bruine suiker en zout.

Breek de Fair Trade Original Pure chocolade in een pan met dikke bodem.
Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de chocolade.
Zet de pan op laag vuur en smelt chocolade en boter tot het net vloeibaar is.

Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer los.
Voeg het gesmolten mengsel van chocolade en boter toe en klop het tot een glad mengsel.
Schep het droge mengsel erop en spatel het door elkaar.

Schep het dikke beslag in de ingevette vorm.
Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven.
Bak de hazelnootbrownie in 40 minuten net gaar. Steek een bakpen in het gebak, deze mag nog een beetje aankleven.
 

Laat de brownie uit de oven 5 minuten afkoelen. Schep er een paar lepels Fair Trade Original Hazelnootpasta op en strijk dit met een pannenkoekenmes of deegspatel uit. Bestrooi de koek daarna dik met Fair Trade Original Hagelslag puur.

 


Serveren
Snijd de brownie in vierkante stukken.

 


 

boeken