Wereld winkel Emmeloord

De wereld van speelgoed en lokaal assortiment

 

Gelukkig is niet iedere Wereldwinkel hetzelfde. Gelukkig? Ja! Want zo vind je tenminste een écht origineel cadeautje. In de wereld van lokaal assortiment staat van alles wat. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kleurige knuffels, puzzels . Mooie tassen en bijzondere sjaals hebben we ook. Met de hand gemaakt door trotse mensen. Zij kunnen hun kinderen naar school sturen, dankzij jouw aankoop.

 

Houten speelgoed uit Sri Lanka 

 

Speelgoed voor de allerkleinsten. Zij vertellen een verhaal. En achter dat vrolijke speelgoed gaat nog een verhaal schuil.

Het was in 1977 dat John Karunaratne een werkplaats bij zijn huis in Colombo inrichtte om kansarme jongeren van minimaal 16 jaar op te leiden in houtbewerking. Plus hen te laten zien hoe met waardigheid en zelfrespect te leven. Nog steeds is dat de doelstelling van het bedrijf. Zo was Chaminda 16 jaar toen na hij jaren zwerven bij het houtbewerkingsbedrijf aanklopte. Als zevenjarige liep hij van huis weg omdat hij de mishandelingen van zijn vader niet meer aankon. Nu werkt hij op de verpakkingsafdeling, waar hij net als zijn collega’s een goed salaris verdient en 24 uur per dag medisch is verzekerd

speelgoed