Wereld winkel Emmeloord

Koffie

In onze Wereldwinkel zijn verschillende soorten koffie van Fair Trade Original te koop. Voor elke koffieliefhebber is er een eigen melange. Deze bijzondere koffiesmaken komen uit de beste koffielanden. Voor de grootverbruikers onder ons, zijn er ook kiloverpakkingen verkrijgbaar.

 

 

Thee

Naast de biologische Engelse melange, rooibos, groene thee, bosvruchten, citroen en variatie thee, zijn er heerlijke kruidentheeën aan het assortiment toegevoegd.

 

  • Kamille

  • rooibos met kruiden

  • munt

  • groene thee met granaatappel

Alle varianten zijn 100% biologisch. De theeën, in piramidezakje, zijn per smaak in een mooi doosje te verkrijgen, maar ook allen samen in een cadeaudoos. De boeren verkopen hun hoge kwaliteit thee onder eerlijke voorwaarden. Theeplukkers in Zuid-Afrika bijvoorbeeld, beheren nu hun eigen rooibosboerderij. Zij delen in de winst en hun kinderen kunnen naar school. Dat is fairtrade.

 

Vruchtensappen

Naast de koffie en thee verkopen wij ook de heerlijk vruchtensappen van air Trade Original. Allemaal smaken ze net even een tikkie anders dan je gewend bent:

Sinaasappel Mango; de sinaasappels zijn deels afkomstig uit Cuba

.De opbrengst van de sinaasappels gaat rechtstreeks naar de coöperatie José Martí, waar verschillende boeren werken.

Appelsap met Lemon en Lime; mix van heerlijke appelsoorten uit Zuid-Afrika.

De appelsap wordt door Fair Trade ingekocht bij Granor Passi, een verwerkingsfabriek die van juice grade apples appelsapconcentraat maakt. Fair Trade Original heeft hen gestimuleerd fair trade gecertificeerd te worden en begeleidt ze onder andere op het gebied van voedselveiligheidBroodbeleg

Tropisch Sap; de ananas in het tropisch sap is afkomstig uit Costa Rica. Handelspartner van Fair Trade Original, Proagroin, ondersteunt de ananasboeren onder andere met leningen, technische assistentie, trainingen en onderzoek. Doel is het stimuleren van winstgevende, duurzame productie en verbetering van de levensomstandigheden van de boeren en hun gezinnen.

boeken